Matematik
Bestem a og b via pkt?!
11. januar 2007 af
Voldpumpet (Slettet)
Håber der er nogle der kan hjælpe med hvordan man løser denne opgave:
Grafen for en funktion f af typen f(x)=bx^a går gennem punkterne A(2,80) og B(4,640)
Bestem tallene a og b
Tak på forhånd :/
Grafen for en funktion f af typen f(x)=bx^a går gennem punkterne A(2,80) og B(4,640)
Bestem tallene a og b
Tak på forhånd :/
Svar #1
11. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)
Du har to ligninger med to ubekendte:
80=b*2^a
og
640=b*4^a
Start med at finde b ved at dividere ligningerne med hinanden.
80=b*2^a
og
640=b*4^a
Start med at finde b ved at dividere ligningerne med hinanden.
Svar #3
11. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)
Du dividerer højreside med højreside og venstreside med venstreside:
80=b*2^a
og
640=b*4^a <=>
640/80=(b*2^a)/(b*4^a) <=>
80=(2^a)/(4^a)
Så skal du have gang i nogle potensregler.
80=b*2^a
og
640=b*4^a <=>
640/80=(b*2^a)/(b*4^a) <=>
80=(2^a)/(4^a)
Så skal du have gang i nogle potensregler.
Svar #6
11. januar 2007 af Voldpumpet (Slettet)
Jamen det kan jo ikke passe da det giver et negativt tal, og det er jo tydeligt ud fra grafen at den er stigende.
Skriv et svar til: Bestem a og b via pkt?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
