Matematik

læg moms til

13. januar 2007 af kamila90 (Slettet)
Hvad hedder formlen til det?

Beløb*20/100 ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

er momsen ikke på 25%?

Svar #2
13. januar 2007 af kamila90 (Slettet)

så må formlen være:

Beløb*25%/100

Når man bruger 20 er det på selve beløbet ikke? :s

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2007 af SomeOneMore (Slettet)

jo. Hvis du skal lægge momsen til en pris, skal du gange med 1,25 (25% = 0,25, 1 = 100% - Dvs 1,25 = hele prisen, plus de 25 % moms. Derfor 1,25)

Hvis du skal finde momsen ud af et beløb inkl. moms, skal du trække 20 procent fra, skal du trække 20 % fra det fulde beløb (100%) = prisen gange 0,8.

Eksempel: En vare koster 100 kr. uden moms.

Momsen lægges til: 100*1,25 = 125 kr.

Momsen trækkes nu fra de 125 kr. for at se hvad prisen vil være uden moms (såfremt den oplyste pris var de 125 inkl. moms): 125*0,8 = 100 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#3's "jo" i starten var svar på #1. ikke #2

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

jeps, så den samlede "formel" bliver
Moms+beløb = beløb + beløb*0,25
da 25/100 = 25%.
forstår ikke helt hvad du mener med den sidste sætning

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

ok, tror hvad du mener nu, udfra hvad Vange skrev.

Svar #7
13. januar 2007 af kamila90 (Slettet)

hvordan skulle man så regne dette ud:

En vare koster 300kr inkl 25% moms, hvad er varens pris uden moms. Hvad hedder formlen så?
Er på tynd is..... :s

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Eks. "Momsen trækkes nu fra de 125 kr. for at se hvad prisen vil være uden moms (såfremt den oplyste pris var de 125 inkl. moms):

125*0,8 = 100 kr."
(#3)

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2007 af hackerjohn (Slettet)

dvs 300 * 0,8 = ?? :P

Skriv et svar til: læg moms til

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.