Matematik
tangent
14. januar 2007 af
sweetty (Slettet)
Bestem ligningen for tangenten til grafen for funktionen f med forskrift :
f(x) = 3x^2-5x+2 der har stigningstal 7
f'(x)=6x-5
6x-5=7<=>6x=12<=>x= 12/6 = 2
y = 7*(x-2)+2
f(2)=3*(2^2)-5*2+2=4
y=7(x-2)+4
y=7x-10 er tangentens ligning
er det rigtigt?
f(x) = 3x^2-5x+2 der har stigningstal 7
f'(x)=6x-5
6x-5=7<=>6x=12<=>x= 12/6 = 2
y = 7*(x-2)+2
f(2)=3*(2^2)-5*2+2=4
y=7(x-2)+4
y=7x-10 er tangentens ligning
er det rigtigt?
Svar #1
14. januar 2007 af sweetty (Slettet)
er der ingen der vil fortælle mig om det er rigtigt eller ej?
Svar #2
14. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Jo, det ser ud til at være rigtigt. Dog hører linjen, der siger "y = 7*(x-2)+2" ikke hjemme nogen steder, i hvert fald ikke her.
Svar #3
14. januar 2007 af McMaster (Slettet)
Ja, det er rigtigt - tjek evt. på din lommeregner, som gerne skulle have en funktion, som kan fortælle om det er rigtigt.
Skriv et svar til: tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
