Fysik

Watt

14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)
Hjælp til nedenstående opgave:

Watt fandt ud af, at en 'normal' hest kunne løfte 33000 fod*pund pr. minut. Dette er den af Watt definerede hestekraft, der fysisk set er en effekt, altså omsat energi pr. tid. En engelsk fod er 30,48 cm og et engelsk pund er 453,6 gram.
-Hvor stort et arbejde udfører Watts hest på 1 minut?
-Hvor stor effekt yder den?

PÅ forhånd tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af mathon

1_HK = 75_kp*m/s = 75*9,82_N*m/s = 736,5_J/s = 736,5_W

på 1 minut: E=P*t = 736,5_J/s*60_s = 44190_J

Svar #2
14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)

Hvad er kp i denne sammenhæng? Tyngdeaccelerationen?

Svar #3
14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)

Tak for hælpen!

Hvordan løser jeg egentlig næste opgave?
->Hvor stor effekt yder den?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hov, hvor kom de 75 kp*m/s fra?? De skal vel beregnes ud fra de i opgaven stillede information, og så får man ikke 75.

Hvis du starter med 33.000 for*pund pr. min kan dette omregnes til kg*m/s og derefter til N*m/s v.h.a. tungdekraften. Da N*m = J, bliver hestekraften altså J/s eller W.

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2007 af mathon


...med dine tal: --> 746,728_W

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

#5 .. og det var vel det, der var meningen med opgaven ikke?

Svar #7
15. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)

#4 Hvordan er det så man helt præcist omregner det?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Omregn lidt ad gangen.

33.000 fod*pund = 33.000*0,3048 m*pund = 33.000*0,3048*0,4536 m*kg = 4.562,49 m*kg

Herefter omregnes kg til N (1 kg = 9,81 N)

4.562,49 m*kg = 4.562,49*9,81 m*N = 44.758,03 m*N

Arbejdet udføres på 1 min = 60 sek. hvorved arbejdet pr sek bliver 44.758,03/60 = 745,97 m*N/s




Skriv et svar til: Watt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.