Fysik

elektricitet

14. januar 2007 af Chimmi (Slettet)
Der befinder sig en positiv ion ved den positive plade. Ladningen på den positive ion er 1,602*10^-19 C. Voltmetret måler spændingsforskellen U_AB= 150 V. Vi forestiller os, at ionen bevæger sig uden modstand fra den positive til den negative plade, og at ionen er i hvil ved start fra den positive plade. Ionens masse er m_ion= 5,0*10^-27 kg.

1) Beregn ionen tab i potentiel elektrisk energi, når den bevæger sig fra den positive til den negative plade?

Vil du komme med et hint til at løse den? Skal jeg bruge formlen: E_pot= A_el + E_pot(B) ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af mathon

delta_E = q*U = 1,602*10^-19_C*150_J/C = 2,403*10^(-17)_J = 149,983_eV

Svar #2
14. januar 2007 af Chimmi (Slettet)

tak.

Skriv et svar til: elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.