Matematik
differentialligning
15. januar 2007 af
lotte-tQsen (Slettet)
Hej alle sammen...
En der vil hjælpe mig men opgave 5.173 fra eksamensopgave bogen?
den lyder:
Differentialligningen
fmerke(x)=1+f(x)/x
har en løsning f, hvis graf indeholder punktet P(1,2)
Angiv en ligning for grafens tangent i P
DETTE ER INTET PROBLEM
MEN ER NEDENSTÅENDE DER VOLDER PROBLEMER:
En funktion g er bestemt ved
g(x)=f(x)/x,x>0
Gør rede for at g'(x)=1/x, og benyt dette reultat til at bestemme f(x)
En ledetråd her ville være fantastisk:P
En der vil hjælpe mig men opgave 5.173 fra eksamensopgave bogen?
den lyder:
Differentialligningen
fmerke(x)=1+f(x)/x
har en løsning f, hvis graf indeholder punktet P(1,2)
Angiv en ligning for grafens tangent i P
DETTE ER INTET PROBLEM
MEN ER NEDENSTÅENDE DER VOLDER PROBLEMER:
En funktion g er bestemt ved
g(x)=f(x)/x,x>0
Gør rede for at g'(x)=1/x, og benyt dette reultat til at bestemme f(x)
En ledetråd her ville være fantastisk:P
Svar #1
15. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Først skal du gøre rede for, at g'(x)=1/x. Forskriften for g(x) er f(x)/x, så det er vel bare at differentiere det, ikke sandt? f'(x) har du givet til 1+f(x)/x. Den skal sættes ind i den g'(x), du får.
Så er det tilbage at bestemme f(x). Lige nu har jeg ikke noget bud, andet end at løse differentialligningen. Men sådan som opgaven er formuleret, må der være en anden måde.
Så er det tilbage at bestemme f(x). Lige nu har jeg ikke noget bud, andet end at løse differentialligningen. Men sådan som opgaven er formuleret, må der være en anden måde.
Svar #2
15. januar 2007 af lotte-tQsen (Slettet)
Mange tak for hjælpen.. men hvis der er nogle der havde en smart ide til løsning af det sidste problem, er de meget velkomne til at give deres forslag;P
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
