Fysik
E_kin
15. januar 2007 af
La Gioconda (Slettet)
Hej!
Har svært ved nedenstående 4 fysik-opgaver. Nogen, der er villige til at hjælpe?
Lydens hastighed er 340 m/s. I tordenvejr kommer lynet (næsten) øjeblikkeligt hvorimod tordenen, der jo er lyd, bevæger sig med lydens hastighed.
-Hvis der går 9 sekunder fra man ser lynet til man hører tordenen, hvor langt væk er da lynet?
Vi antager, at løbet på denne splat-gun har en længde på 10 cm. Den driver kuglen ud med komprimeret luft.
-Hvor stor var den kraft (i middel) som kuglen blev drevet frem med?
-Beregn den kinetiske energi af en fodbold med massen 420 g og hastigheden 40 m/s.
-Find også middelkraften under sparket når spillerens fod bevægede sig 14 cm.
På forhånd mange tak!
Har svært ved nedenstående 4 fysik-opgaver. Nogen, der er villige til at hjælpe?
Lydens hastighed er 340 m/s. I tordenvejr kommer lynet (næsten) øjeblikkeligt hvorimod tordenen, der jo er lyd, bevæger sig med lydens hastighed.
-Hvis der går 9 sekunder fra man ser lynet til man hører tordenen, hvor langt væk er da lynet?
Vi antager, at løbet på denne splat-gun har en længde på 10 cm. Den driver kuglen ud med komprimeret luft.
-Hvor stor var den kraft (i middel) som kuglen blev drevet frem med?
-Beregn den kinetiske energi af en fodbold med massen 420 g og hastigheden 40 m/s.
-Find også middelkraften under sparket når spillerens fod bevægede sig 14 cm.
På forhånd mange tak!
Svar #1
15. januar 2007 af Zyklon (Slettet)
Opg 1
delta s = v * delta t
s = 340 m/s * 9 sek
Opg 2
Mangler en oplysning
Opg 3
Ekin = ½ * m * v^2
Ekin = ½ * 0,420 kg * 40 m/s^2
Opg 4
Gad godt at se en sparke en bold 40 m/s med et spark på 14 cm...
delta s = v * delta t
s = 340 m/s * 9 sek
Opg 2
Mangler en oplysning
Opg 3
Ekin = ½ * m * v^2
Ekin = ½ * 0,420 kg * 40 m/s^2
Opg 4
Gad godt at se en sparke en bold 40 m/s med et spark på 14 cm...
Svar #3
15. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)
Undskyld, min fejl. Jeg har ikke angivet det første stykke. Så prøver vi igen:
""En kugle fra en 'splat-gun'har massen 0,2g og bliver udskudt med en hastighed på 100m/s.
-Hvad er kuglens kinetiske energi? >1J""
Vi antager, at løbet på denne splat-gun har en længde på 10 cm. Den driver kuglen ud med komprimeret luft.
-Hvor stor var den kraft (i middel) som kuglen blev drevet frem med?
-Beregn den kinetiske energi af en fodbold med massen 420 g og hastigheden 40 m/s.
-Find også middelkraften under sparket når spillerens fod bevægede sig 14 cm.
Lydens hastighed er 340 m/s. I tordenvejr kommer lynet (næsten) øjeblikkeligt hvorimod tordenen, der jo er lyd, bevæger sig med lydens hastighed.
-Hvis der går 9 sekunder fra man ser lynet til man hører tordenen, hvor langt væk er da lynet?
""En kugle fra en 'splat-gun'har massen 0,2g og bliver udskudt med en hastighed på 100m/s.
-Hvad er kuglens kinetiske energi? >1J""
Vi antager, at løbet på denne splat-gun har en længde på 10 cm. Den driver kuglen ud med komprimeret luft.
-Hvor stor var den kraft (i middel) som kuglen blev drevet frem med?
-Beregn den kinetiske energi af en fodbold med massen 420 g og hastigheden 40 m/s.
-Find også middelkraften under sparket når spillerens fod bevægede sig 14 cm.
Lydens hastighed er 340 m/s. I tordenvejr kommer lynet (næsten) øjeblikkeligt hvorimod tordenen, der jo er lyd, bevæger sig med lydens hastighed.
-Hvis der går 9 sekunder fra man ser lynet til man hører tordenen, hvor langt væk er da lynet?
Skriv et svar til: E_kin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
