Matematik
2 opgaver
15. januar 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Hvordan regner man denne ligning ud:
1) 3x=11
Hvad hedder denne opgaves formel?
Hvis 0,3 liter koster 2,40 kr., så koster 1 liter ?
1) 3x=11
Hvad hedder denne opgaves formel?
Hvis 0,3 liter koster 2,40 kr., så koster 1 liter ?
Svar #1
15. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)
Ligningen løser du ved at dividere med 3 på begge sider af lighedstegnet.
Hvis 0,3 liter koster 2,40 kroner, må 0,1 liter koste 2,40/3=0,8 kr, og 1 liter må koste 0,8*10=8 kroner.
Hvis 0,3 liter koster 2,40 kroner, må 0,1 liter koste 2,40/3=0,8 kr, og 1 liter må koste 0,8*10=8 kroner.
Svar #3
15. januar 2007 af Peter_F (Slettet)
3x=11 <=> x=3,7
Husk at du skal runde 6-tallet op til 7!
Husk at du skal runde 6-tallet op til 7!
Svar #5
15. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
#4.
...x=3,67 skulle der stå.
Hvis 0,3 liter koster 2,40 kr., så koster 1 liter.
0,3 L = 2,40 kr.
Divider begge sider med 3.
0,1 L = 2,40 kr/0,3
Gang med 10 på begge sider
1 L = (2,40 kr/0,3) * 10 = 8 kr
...x=3,67 skulle der stå.
Hvis 0,3 liter koster 2,40 kr., så koster 1 liter.
0,3 L = 2,40 kr.
Divider begge sider med 3.
0,1 L = 2,40 kr/0,3
Gang med 10 på begge sider
1 L = (2,40 kr/0,3) * 10 = 8 kr
Skriv et svar til: 2 opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
