Fysik
14C i atmosfæren
15. januar 2007 af
Jekkep (Slettet)
Jeg er blevet stillet denne opgave i en fysikopgave, men jeg har ingen idé om, hvad jeg skal gøre.
Den kosmiske stråling giver anledning til produuktion af 14C i atmosfæren. Den dannede 14C indbygges i bl.a. CO2 og CH4.
14C er radioaktivt med halveringstiden 5730 år, og aktiviteten fra 14C i 1,00 kg carbon i atmosfæren kan antages at være konstant lig med 245 Bq. I atmosfæren findes 5,0*10^14kg carbon.
Hvad er massen af den mængde 14C, som dannes i atmosfæren i løbet af et sekund?
Søger bare en smule hjælp tl denne opgave
Den kosmiske stråling giver anledning til produuktion af 14C i atmosfæren. Den dannede 14C indbygges i bl.a. CO2 og CH4.
14C er radioaktivt med halveringstiden 5730 år, og aktiviteten fra 14C i 1,00 kg carbon i atmosfæren kan antages at være konstant lig med 245 Bq. I atmosfæren findes 5,0*10^14kg carbon.
Hvad er massen af den mængde 14C, som dannes i atmosfæren i løbet af et sekund?
Søger bare en smule hjælp tl denne opgave
Svar #1
16. januar 2007 af QaZZaQ
Idet aktiviteten antages konstant, må mængden af C14 også være konstant i atmosfæren. Dvs, hvis du kan finde ud af hvor mange gram der henfalder på et sekund, må der dannes den samme mængde.
Benyt derfor henfaldsloven
N=N0*exp(-kt)=N0*(½)^(t/t_½). Her finder du ud af hvor meget der er tilbage efter 1s, og kan dermed også finde ud af hvor meget der er henfaldet på dette sekund.
Benyt derfor henfaldsloven
N=N0*exp(-kt)=N0*(½)^(t/t_½). Her finder du ud af hvor meget der er tilbage efter 1s, og kan dermed også finde ud af hvor meget der er henfaldet på dette sekund.
Skriv et svar til: 14C i atmosfæren
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
