Matematik
Cirklens ligning
15. januar 2007 af
Malfoy (Slettet)
Hej,
Jeg tænkte på om der er nogle der gider at se denne opgave igennem, da jeg er lidt usikker? Der står også i opgaven, at jeg skal finde ud af om der er tale om en cirkel... Hvordan gør jeg det?
Her kommer opgaven i hvert fald:
Tre punkter er givet ved ligningerne (se i opgaverne).
Undersøg i hvert tilfælde, om der er tale om en cirkel, og angiv, hvis det er tilfældet, centrum og radius.
a) x^2 + y^2 – 8x – 6y= 11
(x - 4)^2 + (y - 3)^2 = 11
x^2 + 16 – 8x + y^2 + 9 - 6y= 11
(x - 4)^2 + (y - 3)^2 = 11 + 16 + 9
Centrum: (4, 3)
Radius: 6
b) x^2 + 6x^2 + y^2 – 2y = 7
(x + 3)^2 + (y - 1)^2 = 7
x^2 + 9 + 6x + y^2 + 1 – 2y = 7
(x + 3)^2 + (y - 1)^2 = 7 + 9 + 1
Centrum: (-3, 1)
Radius: sqrt(17)
c) x^2 + 2x + y^2 + 2 = 0
(x + 1)^2 + (y + 0)^2 = 0
x^2 + 1 + 2x + y^2 = -2
(x + 1)^2 + (y + 0)^2 = -1
Den tomme mængde?
Og her kommer der en anden opgave, som i også godt må se igennem:
Tre cirkler er givet ved ligningerne (se i opgaverne).
Bestem for hver cirkel centrum og radius.
a) (x + 2)2 + (y - 1)2 = 9
Centrum = (-2,1)
Radius = 3
b) (x - 1)2 + y = 4
Centrum = (1,0)
Radius = 2
c) (x - 3)2 + (y - 4)2 = 5
Centrum = (3,4)
Radius = 5
På forhånd mange tusind tak
Malfoy Sebastiansen
Jeg tænkte på om der er nogle der gider at se denne opgave igennem, da jeg er lidt usikker? Der står også i opgaven, at jeg skal finde ud af om der er tale om en cirkel... Hvordan gør jeg det?
Her kommer opgaven i hvert fald:
Tre punkter er givet ved ligningerne (se i opgaverne).
Undersøg i hvert tilfælde, om der er tale om en cirkel, og angiv, hvis det er tilfældet, centrum og radius.
a) x^2 + y^2 – 8x – 6y= 11
(x - 4)^2 + (y - 3)^2 = 11
x^2 + 16 – 8x + y^2 + 9 - 6y= 11
(x - 4)^2 + (y - 3)^2 = 11 + 16 + 9
Centrum: (4, 3)
Radius: 6
b) x^2 + 6x^2 + y^2 – 2y = 7
(x + 3)^2 + (y - 1)^2 = 7
x^2 + 9 + 6x + y^2 + 1 – 2y = 7
(x + 3)^2 + (y - 1)^2 = 7 + 9 + 1
Centrum: (-3, 1)
Radius: sqrt(17)
c) x^2 + 2x + y^2 + 2 = 0
(x + 1)^2 + (y + 0)^2 = 0
x^2 + 1 + 2x + y^2 = -2
(x + 1)^2 + (y + 0)^2 = -1
Den tomme mængde?
Og her kommer der en anden opgave, som i også godt må se igennem:
Tre cirkler er givet ved ligningerne (se i opgaverne).
Bestem for hver cirkel centrum og radius.
a) (x + 2)2 + (y - 1)2 = 9
Centrum = (-2,1)
Radius = 3
b) (x - 1)2 + y = 4
Centrum = (1,0)
Radius = 2
c) (x - 3)2 + (y - 4)2 = 5
Centrum = (3,4)
Radius = 5
På forhånd mange tusind tak
Malfoy Sebastiansen
Svar #1
15. januar 2007 af me_strix (Slettet)
I den første opgave skal du bare skrive ved c, at det ikke er en ligning for en cirkel.
I den anden opgave er b ikke en ligning for en cirkel. Og radius i opg c er sqrt(5)
Ellers ser resten meget fint ud:-)
En ligning for en cirkel skal være på formen:
C:(x-a)^2+(y-b)^2 = r^2
radius må self ikke være negativ.
Hvis det er opfyldt er det en ligning for en cirkel.
I den anden opgave er b ikke en ligning for en cirkel. Og radius i opg c er sqrt(5)
Ellers ser resten meget fint ud:-)
En ligning for en cirkel skal være på formen:
C:(x-a)^2+(y-b)^2 = r^2
radius må self ikke være negativ.
Hvis det er opfyldt er det en ligning for en cirkel.
Skriv et svar til: Cirklens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
