Matematik

mat. opg! kun hvis I gider

14. marts 2004 af girly (Slettet)
om trekant ABC oplyses at A(4,2) og M(6,3), hvor M er midtpunkt af siden AB. Desuden gælder, at
vektor BC = vektor AM + 3* tværvektor AM

spm.:

Beregn koordinaterne til punkterne B og C

jeg har fundet vektor BC men kan ikke bruge det til meget......

vektor B skal være: (8,4) men hvordan?????

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Find stedvektorerne OB og OC. Du ved at AM er halvdelel af AB. Altså er OB=OA+2AM
Ligeledes er OC=OA+2AM+BC
Håber det hjalp...

Svar #2
14. marts 2004 af girly (Slettet)

dvs B(8,4) og C(7,11)

hvis dette er rigtigt, så.......
1000 gange TAK!!!!

Svar #3
14. marts 2004 af girly (Slettet)

hov lyder lidt forkert..... jeg takker også for at du gad:) hehe

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Har ikke regnet det ud. Men punktet B og punktet C svarer til stedvektorerne hendholdvis OB og OC.

Svar #5
14. marts 2004 af girly (Slettet)

ja det passer, tak!

Skriv et svar til: mat. opg! kun hvis I gider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.