Matematik
vinkler i en vilkårlig trekant
16. januar 2007 af
NuGa_73 (Slettet)
Hej.
Jeg er kommet lidt i tvivl om hvordan man udregner en vinkel i en vilkårlig trekant.
Jeg har 2 sider og en vinkel oplyst. Hvordan bruger man lige sinus invers?
Jeg har en opgave der hedder:
B= 82 grader, b = 7,00 og c = 6,55
Skal laves i dag helst...tak :-)
Jeg er kommet lidt i tvivl om hvordan man udregner en vinkel i en vilkårlig trekant.
Jeg har 2 sider og en vinkel oplyst. Hvordan bruger man lige sinus invers?
Jeg har en opgave der hedder:
B= 82 grader, b = 7,00 og c = 6,55
Skal laves i dag helst...tak :-)
Svar #1
16. januar 2007 af krillerinden (Slettet)
Du ska huske at du kun må bruge almindelig sinus i retvinklede trekanter...
Men Jeg ville bruge sinusrelationerne:
Sin(C)/c = sin(B)/b og så isolere sin(C).
Håber det var svar nok :)
Men Jeg ville bruge sinusrelationerne:
Sin(C)/c = sin(B)/b og så isolere sin(C).
Håber det var svar nok :)
Svar #2
16. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
sin(C)/c = sin(B)/b
sin(C) = c * sin(B)/b
...Sinus invers:
C = arcsin(c * sin(B)/b)
sin(C) = c * sin(B)/b
...Sinus invers:
C = arcsin(c * sin(B)/b)
Svar #3
16. januar 2007 af NuGa_73 (Slettet)
#1
Det er ikke en retvinklet trekant....men ellers tak.
#2
Tak :-)
Det er ikke en retvinklet trekant....men ellers tak.
#2
Tak :-)
Skriv et svar til: vinkler i en vilkårlig trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
