Matematik

Bevis sætning

17. januar 2007 af T-K (Slettet)
Hej
Har fået en lille opgave og fatter intet af den. Her er den:

Sætning: Hvis P(x)=ax^2 + bx + c, a ikke = 0 har rødderne r1 og r2, kan P(x) skrives P(x)=a(x-r1)(x-r2).

Becis denne sætning, idet du indsætter udtrykkende for rødderne, regner ud og ser det passer.

Hvordan gør jeg? Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Du har



og



Sæt dette ind i a(x-r1)(x-r2), og regn på det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Hmm...det blev ikke så pænt. 2a skal ned i nævneren i begge tilfælde, og kvadratroden skal omfatte b^2-4ac.

Svar #3
17. januar 2007 af T-K (Slettet)

Kan godt se meningen med de to brøker, men hvad er det jeg nu skal gøre med: a(x-r1)(x-r2) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=22913

Svar #5
17. januar 2007 af T-K (Slettet)

Ok. Har prøvet mig lidt frem:

d = b^2 - 4ac

x = http://www.peecee.dk/uploads/0107/broek.bmp

Har prøvet at taste det ind på TI89. Der giver det: 12,2916 x kvadratrod b^2-4ac-b.

Er resultatet så: -12,2916 og 12,2916 ?

Svar #6
17. januar 2007 af T-K (Slettet)

Tror jeg har fundet ud af det:

r1 = www.peecee.dk/uploads/0107/broek2.bmp

og

r2 = www.peecee.dk/uploads/0107/broek.bmp

?

Skriv et svar til: Bevis sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.