Matematik
Diff.ligning
17. januar 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hej..
Jeg skal bede om hjælp til anden del af denne opgave. Har bestem forskriften for f, men har svært ved anden del.
Håber nogle kan hjælpe.
Opgaven:
I en model antager man at f er løsning til differentialligningen dy/dx=y(0,231-0,000000462y) , og man ved at f(3)=7,3 .
Bestem en forskrift for f.
Om en funktion g oplyses at væksthastigheden for g er proportional med væksthastigheden for f med proportionalitetsfaktor 1,3.
Beregn g'(3) .
På forhånd , mange tak !
Jeg skal bede om hjælp til anden del af denne opgave. Har bestem forskriften for f, men har svært ved anden del.
Håber nogle kan hjælpe.
Opgaven:
I en model antager man at f er løsning til differentialligningen dy/dx=y(0,231-0,000000462y) , og man ved at f(3)=7,3 .
Bestem en forskrift for f.
Om en funktion g oplyses at væksthastigheden for g er proportional med væksthastigheden for f med proportionalitetsfaktor 1,3.
Beregn g'(3) .
På forhånd , mange tak !
Svar #1
17. januar 2007 af uksomi (Slettet)
For at du kan bestemme forskriften for f, skal du finde løsning til f':
y=f(x)= (0,231/0,000000462)/1+k*e^(-0,231x)
da du får oplyst at f(3)=7,3, kan du beregne k og dermed angive forskriften for f:
7,3=(0,231/0,000000462)/1+k*e^(-0,231*3)(kan du bruge solve til)
y=f(x)= (0,231/0,000000462)/1+k*e^(-0,231x)
da du får oplyst at f(3)=7,3, kan du beregne k og dermed angive forskriften for f:
7,3=(0,231/0,000000462)/1+k*e^(-0,231*3)(kan du bruge solve til)
Svar #2
17. januar 2007 af Panthers88 (Slettet)
Det har jeg gjort min ven..
Det er mere anden del, hvor jeg skal beregne g'(3) som jeg også har skrevet.
ellers tak.
Det er mere anden del, hvor jeg skal beregne g'(3) som jeg også har skrevet.
ellers tak.
Skriv et svar til: Diff.ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
