Matematik
kassens overflade
19. januar 2007 af
Lisa02 (Slettet)
En kasse har nogen mål på:
Længden = 3cm
Bredden = 5 cm
Højden = 2 cm
Rumfang er: 30cm'3
Hvordan beregner man den samlede overflade? Tænker på en formel.
Længden = 3cm
Bredden = 5 cm
Højden = 2 cm
Rumfang er: 30cm'3
Hvordan beregner man den samlede overflade? Tænker på en formel.
Svar #1
19. januar 2007 af piper (Slettet)
Tænk på kassen som sammensat af 6 firkanter. Du har målene til alle disse firkanter.
Hvis du finder arealet af hver af disse firkanter og lægger dem sammen har du det totale overfladeareal.
Hvis du finder arealet af hver af disse firkanter og lægger dem sammen har du det totale overfladeareal.
Svar #2
19. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
4 ud af 6 sider har arealet længde*højde og 2 ud af de 6 sider har arealet bredde*højde. Dvs.
4*l*h + 2*h*b = A
Dette kan evt faktoriseres til
2h(b + 2l) = A
4*l*h + 2*h*b = A
Dette kan evt faktoriseres til
2h(b + 2l) = A
Svar #4
19. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
#2.
Den er vist ikke helt god, da den ikke gælder altid. :/
2*l*b + 2*h*b + 2*l*h = A
2(lb + hb + lh) = A
..sådan!
Den er vist ikke helt god, da den ikke gælder altid. :/
2*l*b + 2*h*b + 2*l*h = A
2(lb + hb + lh) = A
..sådan!
Skriv et svar til: kassens overflade
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
