Matematik
lille spørgsmål
19. januar 2007 af
uksomi (Slettet)
Hvordan kan man gøre rede for at dy/dx=2y-x+1, når det gælder at f(x)=e^x+x
Svar #2
19. januar 2007 af dnadan (Slettet)
dy/dx=f'(x)
og y=f(x)
Indsæt nu dette i din differentialligning...
og y=f(x)
Indsæt nu dette i din differentialligning...
Svar #4
19. januar 2007 af dnadan (Slettet)
dy/dx=2y-x+1
y=f(x)=e^x+x
dy/dx=f'(x)=(e^x+x)'=???
Indsæt nu f'(x) og f(x) i differentialligningen og regn derfra videre(hvis det er en løsningen, så skal det på højre side=venstre side)
y=f(x)=e^x+x
dy/dx=f'(x)=(e^x+x)'=???
Indsæt nu f'(x) og f(x) i differentialligningen og regn derfra videre(hvis det er en løsningen, så skal det på højre side=venstre side)
Svar #5
19. januar 2007 af piper (Slettet)
f'(x) = e^x+1
f'(x) =dy/dx = 2*f(x)-x+1 = 2*(e^(x)+x)-x+1 = 2*e^(x)+x+1
Så passer det heller ikke
e^x+1 er forskellig fra 2*e^(x)+x+1.
Du har nok skrevet opgaven forkert op.
f'(x) =dy/dx = 2*f(x)-x+1 = 2*(e^(x)+x)-x+1 = 2*e^(x)+x+1
Så passer det heller ikke
e^x+1 er forskellig fra 2*e^(x)+x+1.
Du har nok skrevet opgaven forkert op.
Skriv et svar til: lille spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
