Matematik

dist-formlen

20. januar 2007 af 171089 (Slettet)
hey..
Håber nogen kan hjælpe mig med denne lille opgave. Jeg har flere gange prøvet at beregne mig frem til svaret, men det bliver aldrig rigtigt.
Opgaven lyder: Bestem afstanden fra puntet til linjen.
Forresten så hører dette emne under vektor i planen.!
(x,y)=(1,-3)+t(1,3) P(-1,4)
Det jeg gjorde først var at lave parameterfremstillingen til en ligning, altså x+3y-11=0 og så sætter jeg bare ind i dist-formlen. Det kan jeg godt finde ud af. Men er der ikke nogle søde personer som godt lige vil tjekke om det jeg har gjort er rigtigt..
Men mange tak alligevel..

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af allan_sim

#0.
Forklar hvordan du har fundet frem til ligningen for linjen, for den er ikke rigtig.

Svar #2
20. januar 2007 af 171089 (Slettet)

jeg har ligningen
a(x-xo)+b(y-yo)=0
1(x+1)+3(y-4)=0
1x+1+3y-12=0
x+3y-11=0

Det er sådan jeg er kommet frem til ligningen..
Hvordan mener du ligningen kommer til at være?
Forreste så har jeg jeg andet forslag.

a(x-xo)+b(y-yo)=0
1(x-1)+3(y+3)=0
1x-1+3y+9=0
x+3y+8=0

Passer det??

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af allan_sim

#2.
Du skal bruge en normalvektor og et punkt på linjen for at kunne opstille linjens ligning. Du har en parameterfremstilling, hvoraf fremgår et punkt og en retningsvektor. Derfor skal retningsvektoren først laves om til en normalvektor, inden du kan finde linjens ligning.

Svar #4
20. januar 2007 af 171089 (Slettet)

nårh, på den måde. jeg har retningsvektoren (1,3) hvis jeg tager tværvektoren til den så får jeg normalvektoren til (-3,1)så herefter kan jeg finde ligningen.. okay prøver lige at gøre det.

Svar #5
20. januar 2007 af 171089 (Slettet)

Forresten når jeg skal finde et punkt på linjen så er det bare (1,-3).
så jeg får ligningen til:
a(x-xo)+b(y-yo)=0
-3(x-1)+1(y+3)=0
-3x+3+y+3=0
-3x+y+6=0
Korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2007 af allan_sim

#5.
Ja, herefter kan du så bruge punkt-linje-afstandsformlen, hvor punktet er P.

Svar #7
20. januar 2007 af 171089 (Slettet)

okay, men det passer stadig ik med facitlisten, men det gr ik noget. der har flere gange vret fejl i facitlisten.

Svar #8
20. januar 2007 af 171089 (Slettet)

nu passer det.. mange tak for hjælpen..

Skriv et svar til: dist-formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.