Matematik
HJÆLP ØNSKES:S
20. januar 2007 af
compaqcompaq (Slettet)
Opgave:
I et koordinatsystem er der givet en parabel med ligningen y=x^2+6x+5.
Bestem en ligning for tangenten for t til parablen i punktet P (-2,-3).
Beregn afstanden frapunktet Q (6,3) til tangenten t.
HVORDAN LAVER JEF DETTE?
I et koordinatsystem er der givet en parabel med ligningen y=x^2+6x+5.
Bestem en ligning for tangenten for t til parablen i punktet P (-2,-3).
Beregn afstanden frapunktet Q (6,3) til tangenten t.
HVORDAN LAVER JEF DETTE?
Svar #1
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Benyt formlen for en tangentligning y=f(x0)+f'(x0)(x-x0).
Benyt dist(P,l)=|ax0+b-y0|/sqrt(a²+1) eller en lignende formel.
Benyt dist(P,l)=|ax0+b-y0|/sqrt(a²+1) eller en lignende formel.
Skriv et svar til: HJÆLP ØNSKES:S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
