Matematik
Hjælp til 2 funktioner.
21. januar 2007 af
Mr. Maxen (Slettet)
Jeg skal bestemme forskriften for funktionen f når,
f'(pi)=3 og
f(0)=3
f'(pi)=3 og
f(0)=3
Svar #2
21. januar 2007 af Mr. Maxen (Slettet)
Nææ.. Det er det eneste der står..
>>
Opgave 3. Bestem forskriften for funktionen f, når
f''(x)=sin(0,5x)
f'(pi)=3
f(0)=3
<<
Den første har jeg lavet.. Den fik jeg til f(x)=-sin(0,5x)+k1+k2
De 2 andre kan jeg heller ikke lige se hvad jeg skal stille op med !!
>>
Opgave 3. Bestem forskriften for funktionen f, når
f''(x)=sin(0,5x)
f'(pi)=3
f(0)=3
<<
Den første har jeg lavet.. Den fik jeg til f(x)=-sin(0,5x)+k1+k2
De 2 andre kan jeg heller ikke lige se hvad jeg skal stille op med !!
Svar #3
21. januar 2007 af allan_sim
#2.
Alle tre oplysninger hører til samme funktion f. Således skal du bruge oplysning 2 og 3 til at bestemme konstanterne k1 og k2.
Når du har fundet f'(x) ved at finde stamfunktionen for f''(x), kan du bestemme k1 ved indsættelse af det ene punkt. Herefter kan du bestemme k2 ved at finde stamfunktion til f'(x) og indsætte det andet punkt.
I øvrigt er din funktion ikke helt korrekt, idet en stamfunktion til k1 er k1*x+k2.
Alle tre oplysninger hører til samme funktion f. Således skal du bruge oplysning 2 og 3 til at bestemme konstanterne k1 og k2.
Når du har fundet f'(x) ved at finde stamfunktionen for f''(x), kan du bestemme k1 ved indsættelse af det ene punkt. Herefter kan du bestemme k2 ved at finde stamfunktion til f'(x) og indsætte det andet punkt.
I øvrigt er din funktion ikke helt korrekt, idet en stamfunktion til k1 er k1*x+k2.
Skriv et svar til: Hjælp til 2 funktioner.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
