Matematik
trekant ----
21. januar 2007 af
Liiinee (Slettet)
den trekant som går fra stigens begyndelse til muren, kalder vi kateten langs jorden for x. Den anden katete er da murens højde og er derfor 2. Vi kan så finde hypotenusen (stigens længde fra begyndelse til murtop) ved hjælp af Pythagoras - denne må være
kvdr. x^2 + 4
Kig nu på den trekant, der går fra begyndelsen af stigen helt ind til huset. Denne og den lille trekant er ensvinklede, hvorfor sidernes forhold er lig med hinanden. Kalder vi hele stigens længde for s, må derfor gælde, at
s/x+1 = (kvdr. x^2 +4) / x
Hvorfor:
kvdr. x^2 + 4 ????+ hvordan kommer man frem til det ? og det andet s/x+1 = (kvdr. x^2 +4) / x?
kvdr. x^2 + 4
Kig nu på den trekant, der går fra begyndelsen af stigen helt ind til huset. Denne og den lille trekant er ensvinklede, hvorfor sidernes forhold er lig med hinanden. Kalder vi hele stigens længde for s, må derfor gælde, at
s/x+1 = (kvdr. x^2 +4) / x
Hvorfor:
kvdr. x^2 + 4 ????+ hvordan kommer man frem til det ? og det andet s/x+1 = (kvdr. x^2 +4) / x?
Svar #2
21. januar 2007 af ibibib (Slettet)
hyp²=x²+2² <=>
hyp=sqrt(x²+4)
Så har du to ensvinklede trekanter.
I den store trekant er hypotenusen s og kateten er x+1. Forholdet er derfor s/(x+1).
På tilsvarende måde får du forholdet i den lille trekant til sqrt(x²+4)/x
hyp=sqrt(x²+4)
Så har du to ensvinklede trekanter.
I den store trekant er hypotenusen s og kateten er x+1. Forholdet er derfor s/(x+1).
På tilsvarende måde får du forholdet i den lille trekant til sqrt(x²+4)/x
Svar #3
21. januar 2007 af Liiinee (Slettet)
TAK...
nu går det hele op for mig + at jeg har set på det forkerte facit !
nu går det hele op for mig + at jeg har set på det forkerte facit !
Skriv et svar til: trekant ----
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
