Matematik

ka ik fi ude af det

16. marts 2004 af sala (Slettet)
er der nogen der lige kan forklare mig hvordan man reducere opgaverne her
3a-(a-8)+2

4*(a+2)-8

a*(a-b)-a i anden

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2004 af erdos (Slettet)

a) Du hæver parantesen og husker at ændre fortegn (minusparantes)

b) Du ganger ind i parantesen. Husk at gange med 4 i begge led. Herefter må du hæve parantesen.

c) Du gør det samme som i b.

Prøv så, og smid dit facit herind! Så tjekker jeg det...

Kalle

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2004 af emul0c

#1 = 3a-(a-8)+2
3a-a-8+2
2a-8+2
2a-6

#2 = 4(a+2)-8
4a+4*2-8
4a+8-8
4a

#3 = a(a-b)-a^2
a^2 -ab - a^2
-ab

sådan tror jeg nok... det er nemlig lang tid siden...

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2004 af erdos (Slettet)

emul0c, du har regnet 1'eren forkert...

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2004 af erdos (Slettet)

Det vigtigste er også at sala selv lærer, hvordan opgaverne laves - han skal ikke have resultaterne. Det er derimod pænt af dig at ville hjælpe, men bed en anden gang om et forsøg først!

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2004 af emul0c

har godt opdaget fejlen i #1... skal den ikke være 4a+10?
Ok er ret newbie herinde så skal lige igang.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2004 af erdos (Slettet)

Ikke helt emul0c... Du får et sidste gæt!

sala ---> har du forstået, hvordan opgaverne løses? Det er det vigtigste... Ellers må du spørge igen! Og forresten, vil du ikke vælge en sigende overskrift næste gang? Altså noget, der fortæller, hvad indlægget omhandler!

Svar #7
16. marts 2004 af sala (Slettet)

a. 2a+10
b. 4a
c. -ab

tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2004 af emul0c

altså 3a-(a-8)+2

så hæver man parentesen og ændre fortegn.

så står der 3a-(-a) + 8 + 2

3a - (-a) = 4a

8+2 = 10

er det ikke rigtigt...

eller skal det ikke være minus a?

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2004 af erdos (Slettet)

Følg eksemplet:

Du ved, at 3a-(a-8)+2 = 3a+(-1)(a-8)+2, ikke?

Så ganger du -1 ind i parantesen og får 3a+(-a+8)+2.

Parantesen kan nu trygt hæves og da du ved at +- giver - får du:

3a-a+8+2 = 2a+10

OK?

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. marts 2004 af emul0c

aha...

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2004 af sontas (Slettet)

hvordan har du kunne klare dig uden at kunne basale regneregler emul0c? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. marts 2004 af erdos (Slettet)

Selv den bedste kan fejle... Oplevede en på mit A+ - niveau hold i matematik, der kluderede i nøjagtigt det samme!!

Det er ikke så godt, men muligt!

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. marts 2004 af sontas (Slettet)

det var ikke ment nedladende eller hånende.

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Når man først begynder at kludre, så gør kludre man ofte igennem... :) Nok det der skete her :P

Skriv et svar til: ka ik fi ude af det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.