Matematik

Vektorer 637

24. januar 2007 af AndersBH (Slettet)
Om vektorerne a og b oplyses, at
a*b=12, |b|=5 og |a-b|=10^0.5

Bestem |a|

Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2007 af mathon

|a-b|^2 = (a-b)^2=10, hvoraf

a^2-2(a*b)+b^2=10

a^2-2*12+5^2=10

a^2-24+25=10

a^2+1=10

a^2=9

|a|=3

Skriv et svar til: Vektorer 637

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.