Matematik

Sandsynlighed

25. januar 2007 af eightx2 (Slettet)
En vareenhed i en bestemt produktion kan have to forskellige fejl A og B. Disse fejl forekommer uafhængigt af hinanden. Sandsynligheden for, at fejl A henholdsvis fejl B forekommer, er

P(A)=0,10
P(B)=0,20

Beregn sandsynligheden for, at en tilfældig vareenhed har
1) begge fejl
2) mindst én af fejlene
3) netop én af fejlene.

--------------
Må indrømme at jeg ikke har forstået ret meget af det der med uafhængighed. Og jeg synes det står ret så dårligt i min bog.

Any help? I 2'eren og 3'eren tænker jeg binom, men det er sikkert ikke rigtigt..

Svar #1
25. januar 2007 af eightx2 (Slettet)

"en tilfældig vareenhed" --> "en tilfældig valgt vareenhed".

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2007 af allan_sim

#0.
Måske følgende formler kan bringe dig på sporet:



Prøv at tegne nogle mængder og overvej, hvor fejlen skal være i disse mængder for at hhv. 1, 2 og 3 er opofyldt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2007 af allan_sim

#2.
Vi prøver lige igen:


Svar #4
26. januar 2007 af eightx2 (Slettet)

Har ikke stiftet bekendtskab med den sidste du nævner, men kan godt følge dig i de to første.

Svaret på 1) må være 0,1*0,2=0,02=2%
Svaret på 2) må så være 0,1+0,2-0,02=0,28=28%

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2007 af allan_sim

#4.
Så tænk i nr. 3 i stedet på, at hvis netop én af fejlene opstår, så må vareenheden ligge i foreningsmængden uden at den samtidig ligger i fællesmængden. Hvordan kan det opskrives?

Svar #6
28. januar 2007 af eightx2 (Slettet)

#5
Kan desværre ikke helt se, hvordan du får det til


Efter din beskrivelse ville jeg skrive

men det passer vist ikke helt.


OT: Kan man bruge dollartegn i stedet for ?

Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.