Matematik
Nulpunkter
25. januar 2007 af
Chick (Slettet)
Skal finde nulpunkterne til
f(x)= sqr(-x^2-3x+4)
Hvordan gør jeg det?
Mit bud:
sqr(-x^2-3x+4) = 0
x*sqr(-x-3x) = -4 som er det ene nulpunkt
sqr(-x-3x) = 0
(-x-3x)^2 = 0^2
-x-3x = 0
Hmm ej der er et eller andet helt galt, men hvad?
(Med fare for at indlæget er blevet oprettet for et par minutter siden, opretter jeg det igen, for jeg kan ikke selv komme ind på det andet jeg oprettede...)
f(x)= sqr(-x^2-3x+4)
Hvordan gør jeg det?
Mit bud:
sqr(-x^2-3x+4) = 0
x*sqr(-x-3x) = -4 som er det ene nulpunkt
sqr(-x-3x) = 0
(-x-3x)^2 = 0^2
-x-3x = 0
Hmm ej der er et eller andet helt galt, men hvad?
(Med fare for at indlæget er blevet oprettet for et par minutter siden, opretter jeg det igen, for jeg kan ikke selv komme ind på det andet jeg oprettede...)
Svar #3
25. januar 2007 af Chick (Slettet)
nej er den jo ik:S mig der er dum, men hvad med det kvadratrodstegn, der står før 2.gradsligningen?
Svar #5
25. januar 2007 af sontas (Slettet)
sqr(-x^2-3x+4) = 0 <=>sqr(-x^2-3x+4)^2 = 0^2 <=>
-x^2-3x+4=0
-x^2-3x+4=0
Skriv et svar til: Nulpunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
