Matematik
vektor
25. januar 2007 af
mariaklara (Slettet)
hej har lige en opgave:
det er en opgave inden for vektor-regning
givet punkter A(-1,-1) og B(0,1) og c(3,-3). punkterne danner en trekant.
a) gør rede for, at trekant ABC er retvinklet?
b) bestem vinkel B
c) Bestem en parameterfremstilling for den linje l, gennem punkterne A og B
det er en opgave inden for vektor-regning
givet punkter A(-1,-1) og B(0,1) og c(3,-3). punkterne danner en trekant.
a) gør rede for, at trekant ABC er retvinklet?
b) bestem vinkel B
c) Bestem en parameterfremstilling for den linje l, gennem punkterne A og B
Svar #1
25. januar 2007 af sigmund (Slettet)
a) Find først vektorerne AB, AC og AB. Beregn prikproduktet mellem to og to af vektorerne. Er et af dem 0, er trekanten retvinklet.
b) Beregn vinklen mellem vektorerne BA og BC.
c) Vektor AB er en retningsvektor for linjen.
b) Beregn vinklen mellem vektorerne BA og BC.
c) Vektor AB er en retningsvektor for linjen.
Svar #2
26. januar 2007 af mariaklara (Slettet)
# 1:
jeg får ingen til at give 0
længden AB = 2,2
længden AC= 4,47
længden BC= 5
herefter prikproduktet
a*b = -1*0 + -1*1= -1
og ligeledes giver de andre tal heller ikke nul
jeg får ingen til at give 0
længden AB = 2,2
længden AC= 4,47
længden BC= 5
herefter prikproduktet
a*b = -1*0 + -1*1= -1
og ligeledes giver de andre tal heller ikke nul
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
