Matematik

Kompleks 2.gradsligning

26. januar 2007 af lz0626 (Slettet)
Halløjsa kloge hoveder!


Jeg sidder lige og leger lidt med en kompleks 2.gradsligning, som skal løses.

Jeg har sådan set allerede et løsningsforslag, men ved ikke, om det er rigtigt, eller om der er gået noget galt et sted:

(1-i)*z^2 - (6-8i)*z + (12-16i)

1. Jeg har ganget igennem med a's konjugerede, så jeg får
2*z^2 - (14-2i)*z + (28-4i)

2. Jeg har fundet diskriminanten til
-32-24i

3. Jeg har løst ligningen w^2=d og fundet w til
+/-(sqrt(32)-i*sqrt(8))

4. Jeg har fundet de to løsninger for z
z=4,9142-1,2071i eller z=2,0858+0,2071i


Mvh. Lasse

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#0: Lav dine ting selv Bay! :D

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2007 af ph0ton (Slettet)

udmiddelbart får jeg z = 4-j2 og z = 3+j

Svar #3
27. januar 2007 af lz0626 (Slettet)

Det kunne godt tyde på, det er mig, der skal have kigget på mit resultat igen så.
Min lærer plejer at være vild med "pæne" løsninger, hvilket dine jo må siges at være! Hehe.

Bruger du samme fremgangsmåde som jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Er udtrykket lig med 0? Du skriver nemlig ikke nogen ligning.

Jeg er ikke videre skrap til at _regne_, så jeg garanterer ikke for at følgende er rigtigt, men ligesom ph0ton, får jeg



(Lad os håbe at LaTeX-implementeringen virker!)


#1:
Ubrugelig kommentar; vedkommende viser jo netop at han har forsøgt, og så er det fair nok at spørge om hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

#1
Er enig. Han skal lave sine ting selv.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

#0: Undskyld, jeg kan se at du har prøvet. Det tager jeg i mig igen.

Svar #7
27. januar 2007 af lz0626 (Slettet)

#4
Ja, den skal selvfølgelig være = 0 - min fejl

Du får tilsyneladende det samme som #2, så der må være noget om snakken. Men er det min fremgangsmåde, der er forkert, eller?

#1 er en fra min klasse, så han har bare skrevet det for at lave lidt gas :P

Svar #8
27. januar 2007 af lz0626 (Slettet)

Sidste indlæg:

Så fik jeg den til at passe med jeres resultat! Tak for hjælpen - eller jeres forslag, i hvert fald.
Det var bare en fortegnsfejl et sted ...

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#4: Man bør kunne lave sin SSO selv. :)

Skriv et svar til: Kompleks 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.