Fysik
Brydningsforhold
27. januar 2007 af
other (Slettet)
Hej folkens.
Håber lige at en af jer kan få mig til at se lyset, for denne fysik opgave har sendt mig helt ned i kuldkælderen. Kan bare ikke se hvordan den skal løses :(
Opgaven er følgende:
3. Vi ser på lys med bølgelængden 546 nm. Med denne bølgelængde er det absolutte brydningsforhold for vand 1,334 og for glas (kroneglas) 1,5116.
a)Beregn bølgelængderne i vand og i glas.
På forhånd tak :)
Håber lige at en af jer kan få mig til at se lyset, for denne fysik opgave har sendt mig helt ned i kuldkælderen. Kan bare ikke se hvordan den skal løses :(
Opgaven er følgende:
3. Vi ser på lys med bølgelængden 546 nm. Med denne bølgelængde er det absolutte brydningsforhold for vand 1,334 og for glas (kroneglas) 1,5116.
a)Beregn bølgelængderne i vand og i glas.
På forhånd tak :)
Svar #1
27. januar 2007 af Kristine89 (Slettet)
Du skal bruge formlen:
bølgelængden i vand = (bølgelængden i luft) / (brydningsindekset i vand)
Sætter du tallene ind i formlen fåes:
bølgelængden i vand = 546nm / 1,334 = 410nm
Resultatet 410nm, må du hellere lige tjekke, ku ik lige finde min lommeregner, men det blir noget i den retning.
Det samme gør du så bare for glas. Håber det var forståeligt:)
bølgelængden i vand = (bølgelængden i luft) / (brydningsindekset i vand)
Sætter du tallene ind i formlen fåes:
bølgelængden i vand = 546nm / 1,334 = 410nm
Resultatet 410nm, må du hellere lige tjekke, ku ik lige finde min lommeregner, men det blir noget i den retning.
Det samme gør du så bare for glas. Håber det var forståeligt:)
Skriv et svar til: Brydningsforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
