Matematik

Andengradsligning

28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)
Hvad giver b i denne og hvordan ?

Jeg for det til b=20, men det er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af baaaay (Slettet)

Hvilken ligning?

Svar #2
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#1:

Ligningen er: -4x^2+bx+24=0

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2007 af baaaay (Slettet)

Hmm ... du er sikker på, der ikke står mere i opgaven? I princippet kan alle værdier for b være rigtige, da du ikke nævner, hvad der ellers skal gælde for ligningen :-)

Der står ikke evt. noget om, hvor mange løsninger, ligningen skal have?

Svar #4
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#3:

Der nævnes at første rod er = -2

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2007 af mathon

p(x)=-4x^2+bx+24
Der nævnes at første rod er = -2

denne oplysning fortæller dig, at (x-(-2))er divisor i p(x)

du foretager dividionen p(x):(x+2) vel vidende, at der skal blive 0 til rest. Halvvejs i divisionen ser du, at
(b+8) skal være lig med 12 for at divisionen "går op" - 0 til rest.

b+8=12

b=4

Svar #6
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#5:

Kan det ikke løses på en normal reducering i en ligning ?

Svar #7
28. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#5:

Hvad er diskriminanten i den nye fremkommende andengradsligning.

Jeg for den til 368 - er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2007 af mathon

svaret på nr 2
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=304307

er således

-4x^2+4x+24=0 divideres med -4
hvoraf

x^2-x-6=0

x = [1-sqr(1^2-4*1*(-6))/2=(1-5)/2=-2, som forventet
og

x = [1+sqr(1^2-4*1*(-6))/2=(1+5)/2 = 3

den anden rod er 3

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2007 af ph0ton (Slettet)

istedet for at koge rundt med polynomiers division for at finde b, så er det da nemmere at indsætte den kendte rod og isolere b - idet roden netop løser ligningen:

-4x^2+bx+24 = 0

-4*-2^2-2b+24=0

-16-2b+24=0
-2b+8 = 0
2b = 8
b = 4

Ligningen bliver herved

-4x^2+4x+24=0, der har rødderne -2 og 3.

Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.