Fysik

Forvirrende..

29. januar 2007 af 2raan (Slettet)
Jeg har fået tildelt en opgave. Den lyder såleds:
En tidlig forårsdag er isdækket på en sø 20 cm tykt og har en massefylde på 900 kg/m3. Isens temperatur er 0 grader.
A. Hvor meget energi skal der til at smelte isen på 1 m2 af søen .?

Det begynder at regne, regndråberne er 6 grader
B. Hvor meget regn skal ramme 1 m, hvis regnen afkøles til 0 grader, og kan smelte al isen.?

C. Hvor mange mm regne er der så faldet?

Jeg ved at vandets varmefylde er 4186, jeg ved også at ligningen her skal bruges. L=e/m..jeg kan bare ikke få det til at hænge sammen...

Vis nogen kan forstå det , og måske kan få det til at hænge sammen.. så være sød at hjælpe. Jeg er virklig rundt på gulvet..

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#0:

A: Du udregner massen af is på 1m². Denne masse indsætter du i formlen: L = E/m og isolerer E. Husk at benytte smeltevarmen som L.

B: Her benytter du den energi, du fandt i opg. A. Du indsætter i formlen: Q = c*m* delta t og lader E fra A være Q i denne formel. Regnen afkøles, hvorfor delta t er 6 grader. Du indsætter så bare vands c-værdi på c's plads og regner massen ud.

C: Umiddelbart vil jeg mene, at du skal benytte vands densitet. rho = m/V <=> rho = m / (Areal * h). Du kender arealet, massen og rho. Så isolerer du h.

Svar #2
29. januar 2007 af 2raan (Slettet)

Heej.. hvorfor skal sætte en udregning ind som facit i B'eren ? Taak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#2: Sådan som jeg forstår dit spørgsmål er, hvor stor en masse regn, der skal ramme 1 m² is og smelte denne is. Er det korrekt forstået?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2007 af Jerslev (Slettet)

#3: Altså sådan forstår jeg din opgave B. :)

Svar #5
29. januar 2007 af 2raan (Slettet)

Heej igen ... mit net gik ned så svare først nu.. Men har forstået det,, Tak skal du have

Skriv et svar til: Forvirrende..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.