Matematik
Et par opgaver
31. januar 2007 af
Fredeboy (Slettet)
Hej.. Jeg har et par opgaver som jeg håber et stort matematik geni kan hjælpe mig med, for jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Jeg er ikke lige så interesseret i resultaterne som at kunne forstå det, så håber du/I også vil hjælpe med udregningen. Er ikke dum til matematik, og plejer faktisk ikke at have problemer med det, men here goes:
1) Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).
-Bestem en forskrift for f(x)
2) En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.
-Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.
Håber på at nogen har tid og overskud til at hjælpe, det ville betyde meget!
Mvh Frederik
1) Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).
-Bestem en forskrift for f(x)
2) En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.
-Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.
Håber på at nogen har tid og overskud til at hjælpe, det ville betyde meget!
Mvh Frederik
Svar #2
31. januar 2007 af Fredeboy (Slettet)
Tusind tak.. Der var lige den sidste hjælp jeg behøvede.. hmm.. så er det bare lige 2'eren?!:S
Svar #3
31. januar 2007 af Fredeboy (Slettet)
Okay nu har jeg selv et forslag til opgave nr. 2.. Ved ikke hvor vidt det er rigtigt men:
Volumen = y*x^2
125 = y*x^2
Y = 125/x^2
Overfladeareal = 2x^2+4x*y
Overfladeareal = 2x^2+4x*125/x^2
rigtigt??????
Volumen = y*x^2
125 = y*x^2
Y = 125/x^2
Overfladeareal = 2x^2+4x*y
Overfladeareal = 2x^2+4x*125/x^2
rigtigt??????
Skriv et svar til: Et par opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
