Matematik
Graf for polynomier
01. februar 2007 af
corazón (Slettet)
Tegn graferne for de følgende polynomier i ét koordinatsystem:
f(x)=5x^2+11,5x-14,4 og
g(x)=-3^2+3
Nu da jeg ikke er særlig god til matematik, kan jeg slet ikke finde ud af at tegne grafer for de funktioner der.. Hvad skal jeg gøre? Hvordan afbilder jeg dem?
f(x)=5x^2+11,5x-14,4 og
g(x)=-3^2+3
Nu da jeg ikke er særlig god til matematik, kan jeg slet ikke finde ud af at tegne grafer for de funktioner der.. Hvad skal jeg gøre? Hvordan afbilder jeg dem?
Svar #2
01. februar 2007 af apandersen (Slettet)
Du indsætter en række x-værdier (F.eks. -10,-9,-8...,-1,0,1,3...,9,10...) i formlerne og beregner de tilhørende y-værdier. Så har du nogle punkter som du sætter ind i en graf.
Svar #3
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
Du laver nogle sildeben (, tabeller, you name it). Vælg nogle passende x-værdier for funktionen, og udregn de tilhørende funktionsværdier. Så har du en masse punkter, du plotter ind i et koordinatsystem. Tegn derefter grafen med blød hånd - IKKE lige streger.
Svar #4
01. februar 2007 af corazón (Slettet)
dvs at jeg skal tage og lave et sildebensskema...
og så skal jeg tage nogle tal som x-værdier, og får at finde ud af hvad de giver skal jeg sætte dem ind i min forskrift?
Fx x-værdien 2:
så bliver det 5*2^2+11,5*2-14,4=28,6?
og så skal jeg tage nogle tal som x-værdier, og får at finde ud af hvad de giver skal jeg sætte dem ind i min forskrift?
Fx x-værdien 2:
så bliver det 5*2^2+11,5*2-14,4=28,6?
Skriv et svar til: Graf for polynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
