Biologi

biologi

01. februar 2007 af morten-2 (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med at svare de 4 spørgsmål.
1)hvorfor kan jod bruges til at påvise om stivelse bliver nedbrudt?

2)nævnt mindst 5 almindelige fødevarer, der indholder meget stivelse, og nævn 5 fødevarer der ikke indeholder stivelse.

3)hvilke organismer pruducerer stivelse, og hvilken funktion har stivelsen hos disse organismer?

5) hvad bruge vores krop stivelse til?
tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2007 af ansoni (Slettet)

1: JJK bruges til at påvise stivelse. Når farven bliver blå, er det fordi JJk bindes til stivelsen. Når farven forsvinder, er det fordi enzymerne går ind og nedbryder stivelsen.

2; ex brød, pasta, ris, kartoffler og i den dur.

3: Kig på dit fordøjelsessystem.

5: kig igen på dit fordøjelsessystem. Ellers har du heller ikke ret meget gavn af din rapport.


Svar #2
01. februar 2007 af morten-2 (Slettet)

hvad er JJK???

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2007 af ansoni (Slettet)

Forkortelsen af jod: jodjodkalium. Det man bruger til at påvise stivelse.

Svar #4
01. februar 2007 af morten-2 (Slettet)

oki men ellers tak for hjælpet

Skriv et svar til: biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.