Matematik
hypotenusen
02. februar 2007 af
dotschulz (Slettet)
hypotenusen=10m, den ene katete er 2m længere end den anden. find kateterne.
Svar #1
02. februar 2007 af -Zeta- (Slettet)
#0.
Benyt pythagoras' sætning:
c^2 = a^2 + b^2
Du kender:
c = 10 m
a = x
b = x + 2m
Derved fås
10^2 = x^2 + (x+2)^2
Så skal du isolere x, for at finde den korteste katete.
Benyt pythagoras' sætning:
c^2 = a^2 + b^2
Du kender:
c = 10 m
a = x
b = x + 2m
Derved fås
10^2 = x^2 + (x+2)^2
Så skal du isolere x, for at finde den korteste katete.
Svar #2
02. februar 2007 af Jakobmp (Slettet)
... Og hvis man isolerer x:
2x^2+4x-96 = 0
Ved udregning af x får vi to værdier. Den ene negativ, den anden positiv. X kan naturligvis ikke være negativ (længden af en katete kan ikke være negativ), og vi tager udgangspunkt i x1 = 6.
2x^2+4x-96 = 0
Ved udregning af x får vi to værdier. Den ene negativ, den anden positiv. X kan naturligvis ikke være negativ (længden af en katete kan ikke være negativ), og vi tager udgangspunkt i x1 = 6.
Skriv et svar til: hypotenusen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
