Matematik

HJÆLP til analytisk plangeometri!!!!!

05. februar 2007 af bjarke-p (Slettet)
Hej.


Jeg har lidt problemer med at huske formelen for at finde afstanden mellem et punkt og en ligning: y=a*x+b

Her er opgaven:

Find afstanden fra punktet P(4,8) til linjen L med ligning y=3x+2.

Håber i ka hjælp.!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af Molle (Slettet)

dist(P,l)= |ax(1)+b-y(1)|/sqrt(a²+1)

google er din ven

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2007 af Molle (Slettet)

Hvis du vil se den skrevet lidt pænere kan du tjekke her: http://www.odder-gym.dk/matematik/LN/Analytisk%20geometri/index.html

Vælg: "Distanceformlen (a)"

Svar #3
05. februar 2007 af bjarke-p (Slettet)

Tak, det hjalp!

Men har svært ved at sætte de rigtige tal ind.?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2007 af kraka (Slettet)

tallene a b henviser til din ligningen y=ax+b.
tallene x og y er henholdsvis x- og y-koordinaten til punktet P

Skriv et svar til: HJÆLP til analytisk plangeometri!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.