Matematik
en graf
06. februar 2007 af
barbie_girl (Slettet)
f(x)= (1/4)*x^3 -x^2-x+4
a) bestem ligningen for den tangent t1 for f , der gennem det særingspunkt P , der har den mindste førstekoordinat.
Grafen har endnu en anden tangent t2, som går også gennem P.
b) bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
Jeg har tegnet grafen, men jeg forstår ikke helt hvad der menes med den mindste førstekoordinat i opgave b, er det xo=3 eller xo=-2
Jeg håber at der er nogle der vil hjælpe mig.
a) bestem ligningen for den tangent t1 for f , der gennem det særingspunkt P , der har den mindste førstekoordinat.
Grafen har endnu en anden tangent t2, som går også gennem P.
b) bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
Jeg har tegnet grafen, men jeg forstår ikke helt hvad der menes med den mindste førstekoordinat i opgave b, er det xo=3 eller xo=-2
Jeg håber at der er nogle der vil hjælpe mig.
Svar #2
06. februar 2007 af mathon
xo=-2
f(-2)=0
f'(x)=0,75x^2-2x-1
f'(-2)=0,75(-2)^2-2*(-2)-1=6
t1:
y-0=6(x-(-2))
y=6(x+2)
y=6x+12
f(-2)=0
f'(x)=0,75x^2-2x-1
f'(-2)=0,75(-2)^2-2*(-2)-1=6
t1:
y-0=6(x-(-2))
y=6(x+2)
y=6x+12
Svar #4
06. februar 2007 af barbie_girl (Slettet)
mange tak:-), kan du også hjælpe mig med at finde t2?
Skriv et svar til: en graf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
