Matematik

en trekant

06. februar 2007 af sweetty (Slettet)
I en trekant ABC er vinkel C ret, siden b=3 og vinkelhalveringslinjen VA=4

hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2007 af Malika (Slettet)

hvad er det du skal finde?

Svar #2
06. februar 2007 af sweetty (Slettet)

de ukendte sider og vinkler i trekantABC

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2007 af mathon

4*cos(A/2)=3, hvoraf

cos(A/2)=0,75

A/2=cos^-1(0,75)

A=2*cos^-1(0,75)=82,8192°

B=90-A=90-82,8192=7,1808°

tan(A)=a/b=a/3, hvoraf
a=3*tan(82,8192°)=23,8118

c=b*cos(A)+a*cos(B)

c=3*cos(82,8192°)+23,8118*cos(7,1808°)=24

Svar #4
06. februar 2007 af sweetty (Slettet)

kan du forklare mig hvordan du har tegnet den?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2007 af mathon

#4
se
http://peecee.dk/?id=27115


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2007 af mathon

c=3*cos(82,8192°)+23,8118*cos(7,1808°)=24

eller

c^2=3^2+23,8118^2=576

c=576^0,5=24

Skriv et svar til: en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.