Matematik
SSO - den komplekse eksponentialfunktion
07. februar 2007 af
minimuh (Slettet)
Jeg er ved at skrive SSO om komplekse tal og skal løse ligningen:
e^(z)=4+i
Er der nogen der kan hjælpe mig? Jeg kan ikke komme videre. Og jeg skal snart aflevere.
På forhånd tak.
e^(z)=4+i
Er der nogen der kan hjælpe mig? Jeg kan ikke komme videre. Og jeg skal snart aflevere.
På forhånd tak.
Svar #1
07. februar 2007 af sigmund (Slettet)
Sig ln(4+i), og benyt definitionen for ln(z), hvor z er et komplekst tal på formen z = r*e^(i*theta) (http://en.wikipedia.org/wiki/Complex_logarithm ):
=ln(r)+i(\theta+2\pi k),$)
hvor r er modulus af z, theta er argumentet af z og k er et heltal.
Du kender vel til modulus og argument?
hvor r er modulus af z, theta er argumentet af z og k er et heltal.
Du kender vel til modulus og argument?
Skriv et svar til: SSO - den komplekse eksponentialfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
