Matematik

trigonometri

08. februar 2007 af boiver (Slettet)
hey kunne godt bruge lidt hjælp til den her opgave( står i bogen mat c)

- Et højhus er 90m højt. En frostklar vinter morgen står solen 10(grader) over horisonten. Hvor lang en skygge kaster højhuset?
Hvis højhuset kaster en skygge på 200m hvor højt står solen så over horisonten?

Hvordan regner jeg lige det ud?

håber der en der kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2007 af Duffy

Prøv at tegne situationen:

Altså en trekant hvor den lodrette katete er højhuset
(udstyret med sin højdeangivelse), hypotenusen vil så være solens stråler fra huset til jorden...

...prøv nu.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2007 af mathon

tan(10°)=90_m/S

S=90_m/tan(10°)=510,415_m


tan(v)=90_m/200_m

tan(v)=90/200

v=tan^-1(0,45)=24,23°

Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.