Historie
forklaring af en LILLE tekst
10. februar 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Nogen der kan forklare denne tekst på en nem måde?
Styreformen var formelt borgerlig-demokratisk, men i praksis var den halvdiktatorisk, med en udemokratisk valglov, megen valgsvindel, hyppig brug af censur og undtagelsestilstand, politiske fængslinger, forbud mod kommunistpartiet - i 1924 - osv.
Hvad vil det sige at et land er "halvdiktatorisk"
hvad betyder: "valgsvindel" og "undtagelsestilstand"
Styreformen var formelt borgerlig-demokratisk, men i praksis var den halvdiktatorisk, med en udemokratisk valglov, megen valgsvindel, hyppig brug af censur og undtagelsestilstand, politiske fængslinger, forbud mod kommunistpartiet - i 1924 - osv.
Hvad vil det sige at et land er "halvdiktatorisk"
hvad betyder: "valgsvindel" og "undtagelsestilstand"
Svar #1
14. februar 2007 af jasperjasper (Slettet)
"halvdiktatorisk" = enten et diktatur som ikke anerkender at det er et diktatur eller et diktatur som ledes diktatorisk men med rådgivere og/eller nogen indflydelse fra andre end diktatoren selv.
"valgsvindel" = når der svindles eller manipuleres med valgresultater
"undtagelsestilstand" = når man erklærer politisk undtagelsestilstand er man i en situation som ikke normalt opstår og kan derfor omgå love og andre forhindringer for at nå tilbage til normal tilstand. Undtagelsestilstand er normalt noget man snakker om i forhold til krig og besættelse
"valgsvindel" = når der svindles eller manipuleres med valgresultater
"undtagelsestilstand" = når man erklærer politisk undtagelsestilstand er man i en situation som ikke normalt opstår og kan derfor omgå love og andre forhindringer for at nå tilbage til normal tilstand. Undtagelsestilstand er normalt noget man snakker om i forhold til krig og besættelse
Skriv et svar til: forklaring af en LILLE tekst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
