Matematik
Hjælp til cirkel ligning
10. februar 2007 af
waqas2800 (Slettet)
Hej er der ikke nogen som kan hjælpe mig med dette spørgsmål. har prøvet mange måder men har ikke fået korekt svar.
opgave:
En cirkel har ligningen
x^2 - 2x + y^2 + 6y = 6
Bestem radius og koordinatsættet til dens centrum.
hvordan skal jeg klare den?
på forhånd tak.
opgave:
En cirkel har ligningen
x^2 - 2x + y^2 + 6y = 6
Bestem radius og koordinatsættet til dens centrum.
hvordan skal jeg klare den?
på forhånd tak.
Svar #1
10. februar 2007 af mathon
x^2 - 2x + y^2 + 6y = 6
(x-1)^2-1+(y+3)^2-9=6
(x-1)^2+(y+3)^2 = 16
(x-1)^2+(y+3)^2 = 4^2, der
i sammenligning med
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2 ,ed centrum(a,b) og radisu r
(x-1)^2+(y-(-3))^2 = 4^2 giver,
centrum i (1,-3) og radius 4
(x-1)^2-1+(y+3)^2-9=6
(x-1)^2+(y+3)^2 = 16
(x-1)^2+(y+3)^2 = 4^2, der
i sammenligning med
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2 ,ed centrum(a,b) og radisu r
(x-1)^2+(y-(-3))^2 = 4^2 giver,
centrum i (1,-3) og radius 4
Svar #2
10. februar 2007 af waqas2800 (Slettet)
Jeg siger tak for hjælpen til dem som har hjulpet til
Skriv et svar til: Hjælp til cirkel ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
