Matematik
Hjælp
11. februar 2007 af
Sporty (Slettet)
x2 – 7x – 60 = 0
3x2 + 30x + 75 = 0
-3x2 + 5x – 11 = 0
Vil gerne vide hvordan disse ligninger med diskriminanrformlen løses...
på forhånd tak.:P:)
3x2 + 30x + 75 = 0
-3x2 + 5x – 11 = 0
Vil gerne vide hvordan disse ligninger med diskriminanrformlen løses...
på forhånd tak.:P:)
Svar #1
11. februar 2007 af Sentinox (Slettet)
x2 er det det samme som x^2?
I alle tilfælde er den generelle løsningsformel (Lur mig om den ikke også står i din bog).
Generel andengradsligning: a*x^2 + b*x + c = 0
diskriminanten: D = b^2-4*a*c
D>0: 2 reele løsninger
D=0: 1 reel løsning
D<0: komplekse løsninger (antager at i ikke har haft om dette).
de to løsninger er givet ved:
x = (-b+/-sqrt(D))/(2*a)
------------------------------------------------------
Den første:
D = (-7)^2 - 4*1*(-60) = 289 (to reele løsninger)
x = (7+/-sqrt(289))/(2*1) =>
x = 12 eller x = -5
Prøv nu selv de andre.
//Sentinox
I alle tilfælde er den generelle løsningsformel (Lur mig om den ikke også står i din bog).
Generel andengradsligning: a*x^2 + b*x + c = 0
diskriminanten: D = b^2-4*a*c
D>0: 2 reele løsninger
D=0: 1 reel løsning
D<0: komplekse løsninger (antager at i ikke har haft om dette).
de to løsninger er givet ved:
x = (-b+/-sqrt(D))/(2*a)
------------------------------------------------------
Den første:
D = (-7)^2 - 4*1*(-60) = 289 (to reele løsninger)
x = (7+/-sqrt(289))/(2*1) =>
x = 12 eller x = -5
Prøv nu selv de andre.
//Sentinox
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
