Matematik

en trekant

11. februar 2007 af sweetty (Slettet)
I trekant ABC gælder lBCl=2* lABl og lACl=5/2 *lABl

a) bestem cos C
b) bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c

Hvad skal jeg gøre her ? Hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

a)
cos(C) = hosliggende / hypotenusen.

I dette er |AC|>|BC|, hvorfor |AC| er hypotenuse.

Derfor haves altså:

cos(C) = |BC|/|AC| = (5/2*|AB|) / (2*|AB|) = 5/4

b) Skal dette forstås som om arealet skal udtrykkes ved vinklen (er C=c?)

//Sentinox

Svar #2
11. februar 2007 af sweetty (Slettet)

tusind tak for hjælpen:-)

Svar #3
11. februar 2007 af sweetty (Slettet)

kan du hjælpe mig med opgave b?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Min geometri er lidt rusten, men gælder ovenstående relation ikke kun for retvinklede trekanter?

Svar #5
11. februar 2007 af sweetty (Slettet)

kan det passe at lABl=1.25 og vinkel C = 22,33?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Som #4 påpeger var jeg vist lidt for hurtig i vendingen.

Ovenstående relation er kun gældende for en retvinklet trekant, mens der for en vilkårlig trekant gælder andre relationer.

Desværre er jeg ikke lige i nærheden af en formelsamling, så jeg kan ikke slå formlerne op.

Måske der er en anden der kan hjælpe?

//Sentinox

Svar #7
11. februar 2007 af sweetty (Slettet)

5/2*lABl=2lABl
lABl=(5/2)/2=1,25

lBCl=2*1,25=2,5
lACl =(5/2)*1,25=3,125

C=cos^-1(2,5^2+3,125^2-1,25^2)/(2*2,5*3,125)=22,33

er det rigtigt?

Svar #8
11. februar 2007 af sweetty (Slettet)

hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. februar 2007 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=310218

Skriv et svar til: en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.