Matematik

en trekant

11. februar 2007 af sweetty (Slettet)
I trekant ABC gælder lBCl=2* lABl og lACl=5/2 *lABl

a) bestem cos C

5/2*lABl=2lABl
lABl=(5/2)/2=1,25

lBCl=2*1,25=2,5
lACl =(5/2)*1,25=3,125

C=cos^-1(2,5^2+3,125^2-1,25^2)/(2*2,5*3,125)=22,33

er det rigtigt?

b) bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c

hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2007 af jgthb (Slettet)

a) nej
udtryk først |BC| og |AC| ved |AB|. Brug cosinusrelationerne derefter.

b) udnyt at der gælder A=h*g*½. og brug sinus til at finde en højde.

Svar #2
11. februar 2007 af sweetty (Slettet)

a)'udtryk først |BC| og |AC| ved |AB|. Brug cosinusrelationerne derefter. '
hvordan kan jeg gøre det?

b) kan jeg ikke bruge t=1/2*a*b sinC?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2007 af jgthb (Slettet)

a)
således:
lBCl=2* lABl <=> |BC|/2=|AB|
og
lACl=5/2 *lABl <=> |AC|2/5=|AB|

b)
jo. det er nemlig den du skal brug :)

Svar #4
11. februar 2007 af sweetty (Slettet)

hvordan kan jeg finde cos C ud fra det her?
lBCl=2* lABl <=> |BC|/2=|AB|
og
lACl=5/2 *lABl <=> |AC|2/5=|AB|


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2007 af jgthb (Slettet)

Du har da forholdet mellem de tre længder (1, ½, 2/5). du kan da indsætte dette i cosinusrelationsformlen

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=28106

Svar #7
11. februar 2007 af sweetty (Slettet)

er du sikker på at A= 0,949918c^2?

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2007 af mathon

JA!!!

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. februar 2007 af fck-madsen (Slettet)

a² + b² = c²

Brugbart svar (1)

Svar #10
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

#7 0,949918c^2 er det samme som 1,48422 (som du garanteret har fået dt til)

Hvis du prøver at udregne efter: 0,949918 * (1,25)^2 = 1,48422


Skriv et svar til: en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.