Matematik
sin funktion
12. februar 2007 af
sdj (Slettet)
Skal bestemme konstanterne a,b,c og k i en sinusfunktion ud fra en tegning. Er det ikke bare noget som skal aflæses? Eller er det noget der skal regnes ud?
Svar #1
12. februar 2007 af ka140287 (Slettet)
Hej.
Min generel formel er: asin(bx+c)+d
a = ampituden dvs størrelsen af udsvinget fra central aksen. Det kan du aflæse.
b kan beregnes udfra at perioden = 2pi/b
c kan beregnes udfra at faseforskydningen = -c/b
dit k ved jeg ikke om det er tilsvarende med mit d. I så fald, da er det centralaksen.
Håber at det hjælper lidt:)
Min generel formel er: asin(bx+c)+d
a = ampituden dvs størrelsen af udsvinget fra central aksen. Det kan du aflæse.
b kan beregnes udfra at perioden = 2pi/b
c kan beregnes udfra at faseforskydningen = -c/b
dit k ved jeg ikke om det er tilsvarende med mit d. I så fald, da er det centralaksen.
Håber at det hjælper lidt:)
Svar #2
12. februar 2007 af sdj (Slettet)
#1
Du siger at b=2pi/b ? Det kan man da ikke ? Og det samme om c?
Du siger at b=2pi/b ? Det kan man da ikke ? Og det samme om c?
Svar #4
13. februar 2007 af sdj (Slettet)
Det forstår jeg ikke helt. Hvad er det jeg skal gøre når jeg kigger på grafen? Er der nogle tal jeg skal sætte ind i #3's formeler eller hvordan ?
Skriv et svar til: sin funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
