Matematik

kort opgave

12. februar 2007 af tullerpigen (Slettet)
Bestem f'(x) for hver af funktionerne:
f1(x)=(x^2 + 3x -1)^3
f2(x)=(3x - 4)^5
f3(x)=(3x + kvadratrod(x))^-6

Jeg skal lige høre hvordan jeg skal starte med opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2007 af dnadan (Slettet)

Der er i alle tre tilfælde tale om sammensatte funktioner så benyt følgende regel:
(f(g(x)))'=g'(x)*f'(g(x))

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2007 af mathon

1)
f1(x)=(x^2 + 3x -1)^3

f'(x)=3*(x^2 + 3x -1)^2*(2x+3)
............

Svar #3
12. februar 2007 af tullerpigen (Slettet)

Ok jeg forstår ikke #2

Skriv et svar til: kort opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.