Matematik
K og L
18. februar 2007 af
lith (Slettet)
i et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt c(1,-2,-3)og en plan med ligningen:x+3y+2=14
1)bestem en ligning for kuglen k som har c(1,-2,-3) som centrum og r=kvadaratroden af 44.
2)en linie går igennem C og står vinkelret på planen.
Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem k og l....
i 1)har jeg bestemt ligningen til (x-1)^2+(y+2)^2+(z+3)^2=44...
men ved ikke hvordan jeg skal beregne to'eren...
jeg håber der er nogen der kna hjælpe mig....
på forhånd tak
1)bestem en ligning for kuglen k som har c(1,-2,-3) som centrum og r=kvadaratroden af 44.
2)en linie går igennem C og står vinkelret på planen.
Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem k og l....
i 1)har jeg bestemt ligningen til (x-1)^2+(y+2)^2+(z+3)^2=44...
men ved ikke hvordan jeg skal beregne to'eren...
jeg håber der er nogen der kna hjælpe mig....
på forhånd tak
Svar #1
18. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Brug, at en normalvektor for planen (som du jo allerede har fået oplyst) vil være en retningsvektor for linjen.
Brug, at en normalvektor for planen (som du jo allerede har fået oplyst) vil være en retningsvektor for linjen.
Skriv et svar til: K og L
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
