Matematik
Andengradsligning + div.
18. februar 2007 af
Hans4444 (Slettet)
Nogen som vil hjælpe mig med nogle få opgaver, jeg har regnet hele opg. 1 og meste af 2 og 3, men ved ikke hvordan jeg skal komme videre?
Vil en rette og hjælpe med at komme videre?
Link: http://peecee.dk/?id=29354
Vil en rette og hjælpe med at komme videre?
Link: http://peecee.dk/?id=29354
Svar #2
18. februar 2007 af ibibib (Slettet)
3. Du skal lægge længden af de 4 sider sammen.
Det har da ikke noget at gøre med arealet...
Det har da ikke noget at gøre med arealet...
Svar #3
18. februar 2007 af Madsst (Slettet)
opg. 4:
Du finder længderne ved at udnytte at der er 50 meter på det stiblede stykke. Således bliver
|AF|=x, |DE|=10+x, |BC|=10, |AB|=2,
|CD|=50-2-x-(10+x)=38-2x
Arealet af indhegningen finder du som arealet af to firkanter, |CD|*|DE|+|AB|*|AF|=(38-2x)(10+x)+2x
=-2x^2+20x+380.
Det x der maksimerer arealet, maksimerer også funktionen ovenfor og du kan bruge normal monotonianalyse.
Du finder længderne ved at udnytte at der er 50 meter på det stiblede stykke. Således bliver
|AF|=x, |DE|=10+x, |BC|=10, |AB|=2,
|CD|=50-2-x-(10+x)=38-2x
Arealet af indhegningen finder du som arealet af to firkanter, |CD|*|DE|+|AB|*|AF|=(38-2x)(10+x)+2x
=-2x^2+20x+380.
Det x der maksimerer arealet, maksimerer også funktionen ovenfor og du kan bruge normal monotonianalyse.
Skriv et svar til: Andengradsligning + div.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
