Fysik
Konstant acceleration
18. februar 2007 af
guleroden (Slettet)
Hej alle sammen
Jeg har lige glemt noget teori omkring konstant acceleration. Jeg ved fra Newtons 2. lov:
F(res)=m*g dvs. F(res)=m*a
Jeg kender også ligningen til bevægelse med konstant acceleration:
s(t)=s(0)+v(0)*t+½*a*t^2
Det er så herfra jeg har glemt teorien. For så vidt jeg husker så skal dette blive til, når man skal finde acceleration:
s(t)=½*a*t^2
som så bare svarer til 2*a.
Jeg kan godt finde accelerationen i min opgave, men kan bare ikke begrunde. For jeg har glemt hvordan man kom frem til 2*a fra liningen til bevægelse med konstant acceleration. Nogen som kan forklare mig det?
Jeg har lige glemt noget teori omkring konstant acceleration. Jeg ved fra Newtons 2. lov:
F(res)=m*g dvs. F(res)=m*a
Jeg kender også ligningen til bevægelse med konstant acceleration:
s(t)=s(0)+v(0)*t+½*a*t^2
Det er så herfra jeg har glemt teorien. For så vidt jeg husker så skal dette blive til, når man skal finde acceleration:
s(t)=½*a*t^2
som så bare svarer til 2*a.
Jeg kan godt finde accelerationen i min opgave, men kan bare ikke begrunde. For jeg har glemt hvordan man kom frem til 2*a fra liningen til bevægelse med konstant acceleration. Nogen som kan forklare mig det?
Svar #1
18. februar 2007 af Riemann
Det er rigtigt, at s(t)=½*a*t^2.
Du siger at "noget" svarer til 2a. - Det giver ikke mening... Den rigtige relation mellem s og t er:
s(t)=½*a*t^2
Hvis du vil finde en relation mellem hastigheden og tiden kan du differentiere og dermed få:
v(t)=s'(t)=a*t
Du siger at "noget" svarer til 2a. - Det giver ikke mening... Den rigtige relation mellem s og t er:
s(t)=½*a*t^2
Hvis du vil finde en relation mellem hastigheden og tiden kan du differentiere og dermed få:
v(t)=s'(t)=a*t
Skriv et svar til: Konstant acceleration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
