Engelsk
engelsk opgave
18. februar 2007 af
yazahra (Slettet)
halløj alle sammen!
jeg sidder her og skriver en opgave om vækst og mikroorganismer, og den skal indeholde en engelsk resume af opgaven på ca. 20 linjer.
håber nogle af jer vil se den igennem og rette de værste fejl..PLZ..
Abstract:
The purpose of this study is to investigate which kinds off microorganisms there is and to look specific at the way it grows and reproduce itself in, and in the same time to find a method to decide how they develop.
Here plays the mathematic side a part of this study.
The mathematic angle in this part is to find a suitable mathematic model for the given data and to analyze them from a mathematic- and a biological side.
These results were finding by logistics growth and also by a little experiment which was made in biology with yeast cells (gærceller) to consider which methods there are to identify/decide bacteria’s growth (vækst).
The result of the analyses shows that the numbers of all bacterial culture are reduced after a period of time, which is illustrated by logistics growth.
The biological part of this investigate is the central and it contribute with how the industrial world uses these little microorganism to produce food and medical, in the same time it shows which advantages and disadvantages there is about it all.
Today in this society the mathematic models are being used in every little part in this world.
Mathematic plays a very important role in our life and society nowadays.
It is actually in every single thing and we use it especially when we have questions in for example how microorganisms grows and than will be able to find an easy way, which can give a major survey of how they reproduce itself as function off the time.
håber nogen vil hjælpe så hurtigt som muligt.
på forhånd TAK :)
jeg sidder her og skriver en opgave om vækst og mikroorganismer, og den skal indeholde en engelsk resume af opgaven på ca. 20 linjer.
håber nogle af jer vil se den igennem og rette de værste fejl..PLZ..
Abstract:
The purpose of this study is to investigate which kinds off microorganisms there is and to look specific at the way it grows and reproduce itself in, and in the same time to find a method to decide how they develop.
Here plays the mathematic side a part of this study.
The mathematic angle in this part is to find a suitable mathematic model for the given data and to analyze them from a mathematic- and a biological side.
These results were finding by logistics growth and also by a little experiment which was made in biology with yeast cells (gærceller) to consider which methods there are to identify/decide bacteria’s growth (vækst).
The result of the analyses shows that the numbers of all bacterial culture are reduced after a period of time, which is illustrated by logistics growth.
The biological part of this investigate is the central and it contribute with how the industrial world uses these little microorganism to produce food and medical, in the same time it shows which advantages and disadvantages there is about it all.
Today in this society the mathematic models are being used in every little part in this world.
Mathematic plays a very important role in our life and society nowadays.
It is actually in every single thing and we use it especially when we have questions in for example how microorganisms grows and than will be able to find an easy way, which can give a major survey of how they reproduce itself as function off the time.
håber nogen vil hjælpe så hurtigt som muligt.
på forhånd TAK :)
Svar #1
18. februar 2007 af Katrine (Slettet)
The purpose of this study is to investigate which kinds off microorganisms there is and to look specific at the way it grows and reproduce itself in, and in the same time to find a method to decide how they develop.
- forskel på which og what
- forskel på off og of
- mikroorganismer er flertal = verber i flertal
- forkert præposition efter method. Slå det op i en ordbog
Here plays the mathematic side a part of this study.
The mathematic angle in this part is to find a suitable mathematic model for the given data and to analyze them from a mathematic- and a biological side.
- fordansket idiomatisk udtryk. Husk at man ofte har omvendt ordstiling på dansk i forhold til engelsk. Gå efter SPOA-reglen (Subject, Predicator, Object, Adverbials)
- data er utælleligt, dvs. at det henførende stedord skal være ental
- matematisk = mathematical
These results were finding by logistics growth and also by a little experiment which was made in biology with yeast cells (gærceller) to consider which methods there are to identify/decide bacteria’s growth (vækst).
- Forkert bøjning af verbet "to find". Det skal være i datid
- Igen forkert præposition ved method. Et lille hint: for -ing
- Du bør nok slette de danske ord
The result of the analyses shows that the numbers of all bacterial culture are reduced after a period of time, which is illustrated by logistics growth.
- find ud af, om det kun er eet resultat eller flere. Normalt bruger man nemlig flertalsformen, men det andet kan nu også bruges, hvis der virkeligt kun er eet eneste resultat.
- number skal være i ental, da det her betyder "antal"
The biological part of this investigate is the central and it contribute with how the industrial world uses these little microorganism to produce food and medical, in the same time it shows which advantages and disadvantages there is about it all.
- investigate er et verbum, du vil gerne have substantivet
- tilføj "one" efter central, ellers giver din sætning ikke mening
- part er ental = verbum i ental
- forkert præposition efter contribute. Slå det op
- du mangler et s på microorganism = microorganisms
- medical = medicinsk.
- igen.. Du skal ikke bruge which her.
- advantageS <-- flertal
Today in this society the mathematic models are being used in every little part in this world.
- mathematic = matematik. Du vil gerne have det ord, som betyder matematiSk
- forkert præposition efter part
Mathematic plays a very important role in our life and society nowadays.
It is actually in every single thing and we use it especially when we have questions in for example how microorganisms grows and than will be able to find an easy way, which can give a major survey of how they reproduce itself as function off the time.
- Her skal mathematic være i flertal. Dvs husk -s og ret verbum
- flyt actually til start efterfulgt af et komma
- forkert præposition efter question
- mikroorganismer = flertal
- than = end. Du tænker på then
- indsæt den/det/dem som "will be able"
- Endnu en kongruensfejl. Du kan ikke sige they .. itself.
- off er forkert
Husk altid at tjekke igennem for kongruensfejl, det er disse, som trækker meget ned.
- forskel på which og what
- forskel på off og of
- mikroorganismer er flertal = verber i flertal
- forkert præposition efter method. Slå det op i en ordbog
Here plays the mathematic side a part of this study.
The mathematic angle in this part is to find a suitable mathematic model for the given data and to analyze them from a mathematic- and a biological side.
- fordansket idiomatisk udtryk. Husk at man ofte har omvendt ordstiling på dansk i forhold til engelsk. Gå efter SPOA-reglen (Subject, Predicator, Object, Adverbials)
- data er utælleligt, dvs. at det henførende stedord skal være ental
- matematisk = mathematical
These results were finding by logistics growth and also by a little experiment which was made in biology with yeast cells (gærceller) to consider which methods there are to identify/decide bacteria’s growth (vækst).
- Forkert bøjning af verbet "to find". Det skal være i datid
- Igen forkert præposition ved method. Et lille hint: for -ing
- Du bør nok slette de danske ord
The result of the analyses shows that the numbers of all bacterial culture are reduced after a period of time, which is illustrated by logistics growth.
- find ud af, om det kun er eet resultat eller flere. Normalt bruger man nemlig flertalsformen, men det andet kan nu også bruges, hvis der virkeligt kun er eet eneste resultat.
- number skal være i ental, da det her betyder "antal"
The biological part of this investigate is the central and it contribute with how the industrial world uses these little microorganism to produce food and medical, in the same time it shows which advantages and disadvantages there is about it all.
- investigate er et verbum, du vil gerne have substantivet
- tilføj "one" efter central, ellers giver din sætning ikke mening
- part er ental = verbum i ental
- forkert præposition efter contribute. Slå det op
- du mangler et s på microorganism = microorganisms
- medical = medicinsk.
- igen.. Du skal ikke bruge which her.
- advantageS <-- flertal
Today in this society the mathematic models are being used in every little part in this world.
- mathematic = matematik. Du vil gerne have det ord, som betyder matematiSk
- forkert præposition efter part
Mathematic plays a very important role in our life and society nowadays.
It is actually in every single thing and we use it especially when we have questions in for example how microorganisms grows and than will be able to find an easy way, which can give a major survey of how they reproduce itself as function off the time.
- Her skal mathematic være i flertal. Dvs husk -s og ret verbum
- flyt actually til start efterfulgt af et komma
- forkert præposition efter question
- mikroorganismer = flertal
- than = end. Du tænker på then
- indsæt den/det/dem som "will be able"
- Endnu en kongruensfejl. Du kan ikke sige they .. itself.
- off er forkert
Husk altid at tjekke igennem for kongruensfejl, det er disse, som trækker meget ned.
Skriv et svar til: engelsk opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
