Andre fag

"Hvordan fungerer fuld pensum?"

19. februar 2007 af posen (Slettet)
Er der nogen der reelt ved hvordan fuld pensum fungerer? skal man op i alle fag (på nær idræt og billedkunst selvfølgelig) og hvor mange sider mere skal man læse end hvis man skulle op til en alm. eksamen?
Derudover: hvor meget kan man tillade sig at være fraværende efter man er kommet op i fuld pensum? (inden man bliver smidt ud!)

Håber der er nogen der ligger inde med svarene, for jeg har virkelig brug for noget vejledning inden for dette!

KH. M

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2007 af allan_sim

#0.
Når man er oppe på normale vilkår efter gammel ordning, får man rabat i eksamenspensum forstået på den måde, at ikke alt det læste stof bliver opgivet til eksamen. Er man oppe på særlige vilkår, sker der en række ting:

1) Du skal op i alle fag pånær idræt og billedkunst.
2) Eksamenspensum er som hovedregel lig med læst pensum - i de fleste fag betyder det, at eksamenspensum bliver 50%-100% større. I enkelte fag (her må du spørge din lærer) er særlige vilkårs eksamenspensum lig med læsepensum + lidt mere.
3) Der skelnes ikke længere mellem årskarakterer fra tidligere år og eksamenskarakterer. Derimod beregnes dit eksamensgennemsnit som et simpelt gennemsnit af samtlige karakterer.

Når man er blevet sat på sræige vilkår, gælder samme regler for fravær som hidtil. Hvis man efter en rimelig tid efter sanktionen (normalt 3 uger, men kortere tid i slutningen af skoleåret) fortsat udøver den type fravær, som fik en på særlige vilkår, så bliver man bortvist uden ret til at følge undervisningen. Herefter går man op som selvstuderende, og det kan igen justere pensum i nogle fag, hvor pensum for selvstuderende er større end for personer på særlige vilkår.

Vær opmærksom på at du selv har ansvaret for at fremskaffe pensum. Så få fat i dine lærere, hvis det sker/allerede er sket.

Skriv et svar til: "Hvordan fungerer fuld pensum?"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.